Op het gebied van cosmetische chirurgie heersen er – vaak onterecht – nog veel onrust en verschillende misvattingen. Vooral een schaamlipcorrectie, ook wel labiacorrectie genoemd, zorgt bij veel mensen nog voor onrust, in ieder geval meer dan bij iedere andere ingreep. Dit komt gedeeltelijk omdat dit vaak een persoonlijke beslissing is en de ingreep plaatsvindt in een delicaat gebied.
ABC Clinic vindt het belangrijk dat onze cliënten zo veel mogelijk informatie ontvangen voordat ze de beslissing nemen om over te gaan tot een behandeling. Daarom willen we graag enkele misvattingen aan u voorleggen.
Voordat we beginnen willen we u graag iets meer vertellen over de labiacorrectie. De labiacorrectie is bij velen ook wel bekend als een schaamlipcorrectie. Dit betreft een (cosmetisch) chirurgische ingreep die helpt bij het hervormen van de schaamlippen. Bij sommige vrouwen kunnen grote schaamlippen pijn veroorzaken tijdens geslachtsgemeenschap, sporten, fietsen of het dragen van een strakke broek. Anderen storen zich aan het algehele uiterlijk van de schaamlippen en krijgen last van schaamtegevoelens wanneer de schaamlippen zichtbaar zijn in (zwem)kleding.
# 1 Een labiacorrectie is erg pijnlijk – Omdat de ingreep plaatsvindt in zo’n gevoelig gebied, wordt aangenomen dat de ingreep en het herstel behoorlijk pijnlijk zal moeten zijn. Een labiacorrectie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, van de ingreep zult u dus helemaal niks voelen. De napijn van deze behandeling wordt ook vaak als niet-pijnlijk ervaren; enkele vrouwen maken na de ingreep gebruik van vrij verkrijgbare pijnstillers.
# 2 De ingreep is puur cosmetisch – ABC Clinic vindt de praktische problemen oplossen bij de schaamlippen belangrijker dat de cosmetische kant. Wanneer een vrouw grote schaamlippen heeft, kunnen ze tijdens geslachtsgemeenschap ongemak veroorzaken. De weefsels kunnen ook pijn veroorzaken bij hardlopen, paardrijden, fietsen of tijdens een yogales.
# 3 Een schaamlipcorrectie is niet permanent – Een schaamlipcorrectie zorgt voor een permanent resultaat. Tijdens de behandeling worden overtollige weefsels verwijderd; deze zijn na de ingreep voorgoed verdwenen. Bij normale veroudering kunnen de resultaten enigszins veranderen, maar zorgen nog altijd voor een verbetering die niet ongedaan zal worden.
# 4 Een labiacorrectie zal seksuele stimulatie verstoren – Deze misvatting weerhoudt veel vrouwen ervan om voor deze ingreep te kiezen. De weefsels die met de ingreep zijn aangepast hebben helemaal geen invloed op het seksuele gevoel of de sensatie. De zenuwuiteinden die het belangrijkste zijn voor seksuele sensatie, bevinden zich elders en worden niet beïnvloed. Patiënten moeten wel zes weken met seksuele activiteit, maar dat heeft puur te maken met de genezing.
Een labiacorrectie draagt bij aan een verbetering van de levenskwaliteit. Pijn tijdens bijvoorbeeld seksuele activiteit en sporten verdwijnt, maar ook eventuele schaamtegevoelens zullen afnemen na de ingreep. Wilt u meer informatie over de ingreep? U kunt een vrijblijvend consult inplannen met een van onze plastisch chirurgen. Tijdens dit consult vertellen zij u meer over de behandeling en kunt u al uw vragen stellen. Een consult kunt u online inplannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.