photo-frame Drs. Dennis Goossens - Plastisch chirurg
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Dennis Goossens

Blepharoplastiek

Blepharoplastiek: Verjong je uitstraling en verbeter je zicht met ooglidcorrectie.

Wat houdt de blepharoplastiek behandeling in?

Een blepharoplastiek, ook wel ooglidcorrectie genoemd, is een populaire cosmetische ingreep die gericht is op het verbeteren van de uitstraling van de ogen. Bij deze procedure wordt overtollige huid en vet verwijderd van de bovenste en/of onderste oogleden, wat niet alleen een jonger en frisser uiterlijk kan geven, maar ook kan helpen bij het verbeteren van het zicht als de oogleden beginnen te hangen.

Er zijn verschillende varianten van blepharoplastie beschikbaar, zoals de blepharoplastie bovenoogleden, waarbij de focus ligt op het aanpakken van overtollige huid en vet aan de bovenkant van het ooglid. Daarnaast kan een blepharoplastiek onderoogleden helpen bij het verminderen van wallen en overtollige huid onder de ogen. Beide ingrepen kunnen de algehele gezichtsuitdrukking aanzienlijk verbeteren, waardoor je er uitgeruster uitziet.

Een andere veelvoorkomende combinatie is de blepharoplastiek en ptosiscorrectie, waarbij naast de ooglidcorrectie ook een correctie wordt uitgevoerd om hangende oogleden te verhelpen. Deze ingreep is zowel functioneel als cosmetisch, aangezien het je zicht kan verbeteren én je gezicht er jonger uit laat zien.

Hoe verloopt een blepharoplastiek?

De blepharoplastiek is een relatief eenvoudige plastische ingreep die meestal onder lokale verdoving wordt uitgevoerd. Hier volgt een overzicht van hoe de procedure eruitziet:

  1. De plastisch chirurg markeert de plekken waar sneden worden gemaakt.
  2. Overtollige huid, vet en soms spierweefsel wordt zorgvuldig verwijderd.
  3. De sneden worden nauwkeurig gehecht, meestal in de natuurlijke huidplooien van de oogleden, zodat littekens minimaal zichtbaar zijn.

Elk gezicht en lichaam is uniek, en daarom is een persoonlijk consult met een ervaren specialist van groot belang. Tijdens een consult kunnen we je uitgebreidere voor en na foto’s laten zien van cliënten die je zijn voorgegaan, zodat je een goed beeld krijgt van de resultaten.

Voor en na foto’s blepharoplastiek

Een blepharoplastiek kan een groot verschil maken in je uitstraling en zelfvertrouwen. Hoewel elk gezicht uniek is en resultaten variëren, laten voor en na foto’s goed zien wat je van de ingreep kunt verwachten. Tijdens een persoonlijk consult kunnen we je gedetailleerde foto’s van eerdere patiënten tonen. Dit helpt je een realistisch beeld te krijgen van de mogelijke resultaten. Omdat elke behandeling op maat is, zijn deze foto’s slechts een indicatie van wat een blepharoplastiek voor jou kan betekenen.

 

4o
Bovenooglidcorrectie voor
Blepharoplastiek voor
Bovenooglidcorrectie na
Blepharoplastiek na
Ooglidcorrectie en wenkbrauwlift voor - Gido
Blepharoplastiek voor
Na de ooglidcorrectie en wenkbrauwlift Gido
Blepharoplastiek na
Bekijk meer foto's

Nazorg / herstel na de behandeling

Na een blepharoplastiek is het belangrijk om de juiste nazorg te volgen om een snel herstel te bevorderen. Enkele belangrijke punten voor de nazorg:

  • Vermijd zware fysieke activiteiten in de eerste weken.
  • Houd je hoofd tijdens het slapen wat hoger om zwelling te verminderen.
  • Gebruik voorgeschreven oogdruppels om droogte en irritatie te voorkomen.
  • Bescherm je ogen tegen direct zonlicht met een zonnebril.

Volledig herstel kan enkele weken duren, maar de meeste mensen zijn na 1 à 2 weken al in staat om hun dagelijkse activiteiten te hervatten.

Meer over het herstel

Kosten / prijzen van de behandeling

De blepharoplastiek prijs kan variëren afhankelijk van de complexiteit van de ingreep en de ervaring van de chirurg. Bij onze privékliniek bieden we transparante prijzen die altijd inclusief consulten, de behandeling door een ervaren plastisch chirurg en nacontroles zijn.

Vergoeding behandeling

In sommige gevallen kan een blepharoplastiek vergoeding mogelijk zijn, met name als de ingreep medisch noodzakelijk is vanwege belemmerd zicht door hangende oogleden. Het is echter belangrijk om dit van tevoren met je zorgverzekering te bespreken.

Betaling in termijnen

We begrijpen dat een blepharoplastiek een investering is. Daarom werken wij samen met Cosmetic Finance, waardoor je de ingreep in termijnen kunt betalen. Dit gebeurt buiten ABC Clinic om, maar biedt een flexibele oplossing voor onze patiënten.

Meer over de prijs

Risico’s en complicaties van de behandeling

Zoals bij elke chirurgische ingreep zijn er bij een blepharoplastiek enkele risico’s. Mogelijke complicaties zijn infecties, littekenvorming, tijdelijke of permanente gevoelloosheid van de oogleden en in zeldzame gevallen problemen met het sluiten van de ogen. Daarom is het essentieel om te kiezen voor een ervaren kliniek met goede nazorg.

Bij onze privékliniek wordt de ingreep uitgevoerd door een gecertificeerde plastisch chirurg die alleen werkt met de beste technieken en materialen. Wij zorgen ervoor dat elke cliënt uitgebreid wordt geïnformeerd over de risico’s en dat er altijd een goede nazorg wordt geboden.

Meer over complicaties

Veelgestelde vragen

Doet een ooglidcorrectie veel pijn?

Nee, een ooglidcorrectie is niet pijnlijk. De behandeling wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd, waardoor je geen pijn zult voelen tijdens de ingreep. Je kunt wel enige ongemak ervaren bij de verdovingsinjectie, maar deze zijn niet pijnlijk. Een korte hersteltijd en minimale pijn maken een ooglidcorrectie steeds populairder.

Heb ik een verwijzing nodig voor een ooglidcorrectie?

Nee, u heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist voor een ooglidcorrectie. Wanneer u in aanmerking zou komen voor een vergoeding (wat eigenlijk nooit meer aan de orde is), dan is een verwijzing wel nodig. Dit is gebruikelijk bij veel medische ingrepen die voor een vergoeding in aanmerking komen.  Echter, dit is bij een ooglidcorrectie bijna nooit meer het geval. Twijfelt u, neem dan contact op met uw huisarts om te bespreken of u in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie en hoe u de verwijzing kunt regelen.

Hoe kom ik in aanmerking voor een ooglidcorrectie?

Om in aanmerking te komen voor een ooglidcorrectie vergoeding vanuit de basisverzekering moet er sprake zijn van een ernstige gezichtsveldbeperking veroorzaakt door verslapping of verlamming van het bovenooglid. Daarnaast moet u behandeld worden door een zorgverlener met een contract. De kans op een vergoeding is heel klein, daar er sprake moet zijn van een ernstige gezichtsveldbeperking.

Hoe krijg ik een ooglidcorrectie vergoed?

Een ooglidcorrectie kan vergoed worden uit de basisverzekering als er sprake is van een ernstige gezichtsveldbeperking door verslapping of verlamming van het bovenooglid. Dit geldt alleen als u naar een zorgverlener gaat met een contract voor uw behandeling. Zorg ervoor dat u voorafgaand aan de ingreep altijd contact opneemt met uw zorgverzekeraar om te controleren of de kosten vergoed worden. De kans op een vergoeding is tegenwoordig minimaal. 

Hoe lang duurt het herstel van een onderooglidcorrectie?

Het herstel van een onderooglidcorrectie duurt ongeveer 1 tot 3 weken voordat de zwelling en verkleuringen zijn afgenomen en het eerste resultaat zichtbaar is. Het uiteindelijke resultaat zal zichtbaar zijn na 3 maanden. Het is belangrijk om de herstelrichtlijnen op te volgen voor een succesvolle genezing.

Hoe lang duurt herstel van een bovenooglidcorrectie?

De duur van het herstel na een bovenooglidcorrectie varieert per persoon en kan 1 tot 2 weken duren. Na een onderooglidcorrectie duurt het herstel gemiddeld 2 tot 3 weken. Het uiteindelijke resultaat van de correctie is na ongeveer 3 maanden zichtbaar. Belangrijk is om goed te luisteren naar de adviezen van de chirurg om het herstel te optimaliseren.

Hoe lang duurt een bovenooglidcorrectie?

Een bovenooglidcorrectie behandeling duurt ongeveer een half uur tot een uur en wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Tijdens de procedure maakt de Plastisch chirurg een sneetje en wordt overtollige huid- en/of vetweefsel, en soms ook spierweefsel, verwijderd. De operatie herstelt de vorm van het ooglid en verwijdert wallen en hangende oogleden.

Hoe lang geen mascara na een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie mag u ongeveer een week lang geen mascara gebruiken. Dit is omdat de hechtingen nog niet verwijderd zijn. Het kan enkele weken duren voordat de zwelling van uw oogleden is verdwenen en u weer goed make-up kunt aanbrengen. Het is belangrijk om te wachten totdat het gebied volledig is genezen, vooral omdat infecties kunnen optreden. Dit wordt met u besproken tijdens het consult en als de hechtingen worden verwijderd.

Hoe lang duurt het voordat het litteken vervaagd na een ooglidcorrectie?

Gemiddeld duurt het 3 maanden tot 1 jaar voordat het littekentje volledig is vervaagd na een ooglidcorrectie. De incisies worden zo precies mogelijk geplaatst waardoor het litteken minimaal zichtbaar zal zijn. Na enkele weken zal het roodheid afnemen en na enkele maanden zal het litteken steeds minder zichtbaar worden. 

Hoe komt het dat je wallen krijgt?

Een gebrek aan slaap kan leiden tot vochtophopingen en afvalstoffen onder de ogen, waardoor wallen ontstaan. Andere oorzaken zijn erfelijkheid en veroudering, die de elasticiteit van de huid verminderen. Het kan ook worden veroorzaakt door allergieën, hormonale veranderingen en bepaalde levensstijlfactoren, zoals roken en alcoholgebruik. Het behandelen van de oorzaak kan helpen om wallen te verminderen. Een onderooglidcorrectie biedt een mooie oplossing als de wallen niet verminderen of verdwijnen.

Hoe kom je van hangende oogleden af?

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om hangende oogleden te verminderen, maar de beste behandeling is een ooglidcorrectie. Raadpleeg een Plastisch chirurg voor de beste opties voor uw specifieke situatie. Blijf uit de zon en breng hydraterende crèmes aan om uw huid gezond te houden en verdere verslapping te voorkomen.

Hoe kan ik mijn oogleden liften?

Bij een ooglidcorrectie verwijdert de plastisch chirurg een reepje huid boven het oog en haalt tevens overtollig vet en spierweefsel weg. Vervolgens hecht de chirurg de resterende huid samen. De huid wordt strakgetrokken en kleine pleisters bedekken de hechtingen gedurende een aantal dagen. Een ooglidcorrectie zorgt ervoor dat de ogen er frisser en jonger uitzien.

Hoe haal je zo snel mogelijk wallen weg?

Het wegwerken van wallen kan het best worden gedaan door voldoende te slapen, te hydrateren of het aanbrengen van komkommerschijfjes of theezakjes op de ogen. Vermijd zout voedsel en alcohol en probeer gezond te eten. Verdwijnen de wallen niet dan is een cosmetische behandeling zoals een ooglidcorrectie de uitkomst.

Relevante blogs

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult