photo-frame Drs. Dennis Goossens - Plastisch chirurg
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Dennis Goossens

Oorverkleining

Ben jij niet tevreden met de grootte van je oren? Een oorverkleining kan je helpen om je zelfvertrouwen te vergroten en je gezicht in balans te brengen.

Wat houdt een oorverkleining in?

Een oorverkleining is een cosmetische ingreep waarbij de grootte van je oren wordt verkleind om ze beter in verhouding te brengen met je gezicht. Deze ingreep kan om verschillende redenen worden uitgevoerd, zoals het corrigeren van te grote oren, asymmetrische oren of afstaande oren. Ook een oorlelcorrectie of –verkleining behoort tot de mogelijkheden . Het resultaat is een subtiele maar effectieve verandering die een positieve invloed kan hebben op je uiterlijk en zelfbeeld.

Waarom kiezen voor een oorverkleining?

Veel mensen kiezen voor een oorverkleining of oorcorrectie omdat ze vinden dat hun oren te groot zijn, afstaan of niet in proportie zijn met hun gezicht. Dit kan onzekerheid veroorzaken, vooral in sociale situaties. Een oorverkleining kan deze zorgen wegnemen en zorgen voor een evenwichtiger en aantrekkelijker uiterlijk.

Bovendien is de ingreep relatief eenvoudig en het herstelproces verloopt meestal snel. Of je nu al jaren twijfelt of je oren wilt laten verkleinen, of net hebt ontdekt dat dit een optie voor je is, het is goed om te weten dat een oorverkleining een effectieve en veilige oplossing is voor veel mensen

 

Hoe verloopt de behandeling?

De behandeling van een oorverkleining bestaat uit verschillende stappen die ervoor zorgen dat je goed geïnformeerd en voorbereid bent op de ingreep.

Stap 1: Consult en bedenktijd

De eerste stap in het proces is een persoonlijk consult met een van onze ervaren plastisch chirurgen. Tijdens dit gesprek bespreek je jouw wensen en verwachtingen. De plastisch chirurg zal uitleggen hoe de ingreep verloopt en wat je kunt verwachten van het resultaat. Dit is ook het moment waarop de oorverkleining kosten met je worden besproken. Na het consult krijg je natuurlijk bedenktijd, zodat je rustig kunt nadenken over je beslissing.

Stap 2: Voorbereiding

Wanneer je besluit door te gaan met de ingreep, volgt de voorbereiding. Tijdens de voorbereiding zal de plastisch chirurg nauwkeurig aftekenen waar de aanpassingen worden gedaan. Er worden ook foto’s gemaakt van je oren, zodat de vooruitgang goed kan worden gemonitord.

Stap 3: De behandeling

De oorverkleining wordt meestal uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en duurt gemiddeld één tot twee uur. De plastisch chirurg maakt een kleine incisie achter het oor en verwijdert overtollig huid en kraakbeen. Vervolgens worden de oren opnieuw gevormd en gehecht. Door de plaats van de incisie zijn littekens na de ingreep vrijwel onzichtbaar.

Stap 4: Nazorg en controles

Na de ingreep krijg je nauwkeurige instructies voor het herstel. De hechtingen worden na ongeveer een week verwijderd en je zult één of meerdere keren terugkomen voor controleafspraken. Tijdens deze controles kijkt de chirurg of alles goed geneest en of het resultaat naar wens is. Het volledige herstelproces duurt enkele weken, maar de meeste mensen kunnen na enkele dagen al hun normale activiteiten hervatten.

Oorverkleining kosten

De oorverkleining kosten variëren afhankelijk van de complexiteit van de ingreep en jouw persoonlijke situatie. Tijdens het eerste consult krijg je een duidelijke en transparante prijsopgave van de plastisch chirurg.

Bij onze privékliniek kun je rekenen op ervaren plastisch chirurgen die werken met de nieuwste technieken en materialen. Ons doel is niet alleen om het beste esthetische resultaat te bereiken, maar ook om jouw veiligheid en comfort voorop te stellen.

Ben je benieuwd of een oorverkleining de juiste keuze is voor jou? Neem vandaag nog contact op voor meer informatie of maak een afspraak voor een gratis consult. We helpen je graag op weg naar een zelfverzekerder uiterlijk!

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online