photo-frame Annette van der Weide, ABC Clinic, ETZ Tilburg
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Annette van der Weide

Oorcorrectie kosten

Wat kost een oorcorrectie bij ABC Clinic? Op deze pagina lees je meer over de oorcorrectie prijzen en wat er allemaal bij inbegrepen is.

Kosten oorcorrectie

De kosten voor een normale oorcorrectie zijn 1800. Dit is voor een ingreep van beide oren onder plaatselijke verdoving. Tijdens het gratis consult met de plastisch chirurg worden de oorcorrectie kosten definitief met je besproken.

BehandelingPrijs
ConsultGratis
Oorcorrectie eenzijdig
Lokale verdoving€1100,-
Oorcorrectie tweezijdig
Lokale verdoving€1800,-

Wat is inbegrepen in de prijs?

De oorcorrectie prijs is inclusief het eerste consult, de ingreep zelf door een ervaren plastisch chirurg en de noodzakelijke nazorg. Tijdens het consult zal de chirurg jouw wensen en verwachtingen bespreken en een behandelplan opstellen. Na de ingreep wordt er gezorgd voor adequate begeleiding tijdens het herstel, zodat je de beste resultaten kunt behalen.

Oorcorrectie vergoeding

Voor kinderen tot en met 18 jaar worden de kosten van een oorcorrectie vergoed. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de huisarts of jouw zorgverzekeraar. Wij behandelen overigens geen kinderen bij ABC Clinic.

Oorcorrectie vergoeding voor volwassenen

Voor volwassenen wordt de ingreep niet vergoed. De oorcorrectie kosten komen niet in aanmerking voor vergoeding na je 18e verjaardag. De kosten van de operatie dien je dan dus zelf te betalen. Bij ABC Clinic corrigeren wij alléén oren van volwassenen, omdat wij enkel mensen vanaf 18 jaar behandelen.

Veelgestelde vragen

Is een oorcorrectie pijnlijk?

Over het algemeen wordt een oorcorrectie als niet pijnlijk ervaren. Na de oorcorrectie kunnen je oren nog één tot twee weken rood eruitzien en dik en pijnlijk aanvoelen. Dit trekt in de loop van de tijd weg. Tegen de pijn kan je pijnstillers innemen.

Wanneer kan ik gaan werken na een oorcorrectie?

Meestal kan je na een tot twee weken weer aan het werk. Houd er rekening mee dat je na de ingreep een elastisch verband aangemeten krijgt, dit verband dien je gedurende de eerste tien dagen dag en nacht te dragen. Daarnaast dien je gedurende drie weken ’s nachts een stevige haarband te dragen.

Wat is de hersteltijd van een oorcorrectie?

Een oorcorrectie kan zowel onder plaatse verdoving als algehele narcose worden uitgevoerd. Tijdens de operatie wordt de vorm van het kraakbeen veranderd. Eerst wordt er achter de oren een stuk huid weggehaald. Vervolgens wordt het kraakbeen dunner gemaakt en in de gewenste vorm gebracht en gehecht.

Wat zijn de risico’s en complicaties bij een oorcorrectie?

Elke operatieve ingreep brengt risico’s met zich mee, al is de kans bij een plastisch chirurgische ingreep erg klein. Zo kan je na een oorcorrectie last hebben van bloeduitstortingen, infecties, een verminderd gevoel of juist een overgevoelige huid en een hard aanvoelend oor. De kans dat de hierboven genoemde complicaties zich voordoen is minimaal.

Zijn er littekens zichtbaar na een oorcorrectie?

Omdat de incisie voor een oorcorrectie achter het oor wordt gemaakt zijn de littekens nauwelijks tot niet zichtbaar.

Relevante blogs

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult