photo-frame Annette van der Weide, ABC Clinic, ETZ Tilburg
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Annette van der Weide

Oorlelverkleining

Heb je last van grote of uitgerekte oorlellen en wil je een meer gebalanceerd uiterlijk? Bij ABC Clinic bieden we een professionele oorlelverkleining die je oorlellen subtiel en veilig corrigeert.

Wat houdt een oorlelverkleining in?

Een oorlelverkleining is een plastisch chirurgische ingreep waarbij overtollig weefsel van de oorlel wordt verwijderd om deze kleiner en esthetisch aantrekkelijker te maken. Oorlellen kunnen door genetica, veroudering, of zware oorbellen uitrekken of groter worden, wat een onevenwichtig gezicht kan veroorzaken. Onze gespecialiseerde plastisch chirurgen kunnen je helpen dit probleem te verhelpen, zodat je je weer zelfverzekerd voelt over je uiterlijk. Binnen ABC Clinic is de oorlelverkleining of oorlelcorrectie een specialisme die veelvuldig wordt uitgevoerd.

Voor wie is een oorlelverkleining geschikt?

Deze behandeling is geschikt voor mensen die zich storen aan de grootte van hun oorlellen. Of je nu te maken hebt met uitgerekte oorlellen door zware oorbellen of gewoon kleinere oorlellen wenst voor een jeugdiger uiterlijk, een oorlelverkleining biedt een effectieve oplossing.

Hoe verloopt een oorlelverkleining?

Bij ABC Clinic verloopt de behandeling stap voor stap, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

  1. Gratis consult: Tijdens een gratis consult bespreek je jouw wensen met de plastisch chirurg. Je krijgt advies over de mogelijkheden en we laten je voorbeelden zien van eerdere behandelingen.
  2. Voorbereiding: Voor de ingreep worden foto’s gemaakt en de vorm van je oorlel wordt afgetekend. Dit helpt om tijdens de ingreep de perfecte symmetrie te behouden.
  3. Behandeling: De oorlelverkleining wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving*. Onze plastisch chirurgen verwijderen voorzichtig het overtollige weefsel en hechten de oorlel opnieuw, waardoor een natuurlijk ogende vorm ontstaat.
  4. Nazorg en controle: Na de ingreep krijg je advies over de nazorg. Na een week kom je terug voor de hechtingen te verwijderen en na 3 maanden volgt de eindcontrole. Indien nodig kom je eerder langs voor extra controles.

*Bij een oorlelverkleining is een algehele verdoving niet nodig, omdat het een relatief eenvoudige ingreep is. Veel cliënten ervaren nauwelijks pijn tijdens of na de behandeling.

Oorlelverkleining voor en na

Benieuwd naar de resultaten van een oorlelverkleining? Tijdens je consult kunnen we je verschillende oorlelverkleining voor en na foto’s laten zien van eerdere cliënten. Elk gezicht en elke oorlel is uniek, dus het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben. In het consult bespreken we wat je kunt verwachten op basis van jouw situatie.

oorlelcorrectie voor - plastische chirurgie
Voor
oorlelcorrectie na - plastische chirurgie
Na

Nazorg en herstel na een oorlelverkleining

Na de behandeling is het belangrijk om je oorlellen goed te verzorgen. Je krijgt van ons duidelijke instructies mee voor de nazorg. In de meeste gevallen is er slechts minimale zwelling en roodheid, die binnen enkele dagen verdwijnt. De hechtingen lossen vanzelf op, en na ongeveer een week kun je terugkeren naar je dagelijkse activiteiten. We raden aan om minstens een maand te wachten met het dragen van oorbellen, zodat je oorlellen volledig kunnen herstellen.

Oorlelverkleining kosten

De oorlelverkleining prijs bespreek je met de plastisch chirurg tijdens het consult. Pas na dat gesprek is de uiteindelijke prijs duidelijk. De kosten hangen af van welke behandeling er nodig is voor het corrigeren van de oorlel of oorlellen. Stel tijdens het gesprek met de plastisch chirurg je vragen en bespreek je wensen en verwachtingen. Bij ABC Clinic hechten we veel belang aan persoonlijke service waarbij de kwaliteit van de behandelingen en ingrepen altijd voorop staat.

BehandelingPrijs
Consult plastischGratis
Gescheurd of uitgerekt
een oor€500,-
twee oren€850,-
Oorlelverkleining
twee oren€995,-
Consult injectablesGratis
Oorlelcorrectie met injectables
0,5 ml€325,-
1,0 ml€450,-

Wordt een oorlelverkleining vergoed?

Een verkleining van de oorlellen wordt door de verzekeraar gezien als een cosmetische ingreep. De behandeling wordt dus niet vergoed.

Risico’s en complicaties van een oorlelverkleining

Hoewel een oorlelverkleining over het algemeen een veilige en eenvoudige ingreep is, zijn er altijd risico’s verbonden aan chirurgische behandelingen. Mogelijke complicaties kunnen onder andere infectie, asymmetrie, of littekens zijn. Gelukkig komen deze zelden voor wanneer de ingreep door een ervaren chirurg wordt uitgevoerd. Bij ABC Clinic werken we uitsluitend met ervaren specialisten en hoogwaardige producten, zodat je altijd in goede handen bent. Zorg er daarom voor dat je kiest voor een betrouwbare kliniek met goede nazorg.

Relevante blogs

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online